-->

SNOW

Monday, September 19, 2011

pResEntaTion Day!!!

  Good morning to my dear friend, today is my blog presentation day. After a few week i made to complete my blog,HAHAHA.Thanks to ALLAH.

  I don't know what i had to write this time,because i'am not very good in english, so if there is any error in my writing skills please tell me so that i can fix the errors. Now the clock had shown 10am already,i'am the 13th to present my blog.Good number right??? HEHEHEHE

  Before i forgot, i want to credit APIT  coz help me a lot in complete this assignment, THANKS BRO!!
WAIT 4 MY NEXT POST EA???..:)

eNgLisH tEst

   Assalamualaikum n 1 bloggers. I write this post coz it's necessary to write a post in English language. As you can see in my post tittle, i had done my english test.


But i don't think that i can get a good mark in this test, this is because i don't study at all 4 the test. That day, i came late to the class,this is because there were heavy rain in that morning, when i reach the class, my shirt already wet, as the conclusion i need to answer the test in cold.I answer the test just in 30 minutes.

HUAHUHUAHUA!!!
WAIT 4 MY NEXT POST EA???..:)

Kem Last KemBara AlAm (dAy 3)

  Assalamualaikum dan salam satu bloggers, ni post aku yang ke-3 hari ni. Geram aku, charge phone ni belum2 lagi penuh,ADEII~ SABO JE LA~

  So we continue our story, HEHEHEHE. Hari ke-3 di kem ni la hari yang aku tunggu-tunggu,coz aku dah x sabar untuk balek KHAR. Aktiviti grup kami pada hari ni is WATER TUBING. Dalam banyak-banyak aktiviti yang dijalankan, aktiviti ni la yang paling BEST.

  Mana taknya, 2 jam duduk dalam sungai, memamng best giler la!!! bukan selalu dapat mandi sungai ni, lagi pun ni la first time aku buat aktiviti tubing ni, first2 tu ada la takut sikit pastu xda da,enjoy habis.

   Habis aktiviti tubing, aku pun pergi hidupkan api untuk masak makan tengah hari, menu hari last nie best sikit. Kami buat nasi goreng coz banyak nasi lebih semalam. Dalam pukul 1 lebih kami siap masak, tapi kami makan dekat pukul 2 coz kami solat dulu bru makan.

  Siap makan kami pun mendengar beberapa ucapan dari fasi2 kami, ada la sikit sedih.HEHEHE. Kami bertolak pulang ke KHAR dalam pukul 3 lebih, cadang nak naik lori, tapi lori tu lambat sangat, so kami jalan kaki je la.

 


    Memang penat gile la, petang tu sampai je kat KHAR, aku mandi, solat n terus g makan. SEDAAAP~ pas solat maghrib aku tidur,pastu bangun kejap solat isyak n tidur terus sampai la ke pagi.HEHEHE
WAIT 4 MY NEXT POST EA???..:)

Kem Last KemBara AlAm (dAy 2)

  Assalamualaikum dan salam satu bloggers. Ni post aku yang ke-2 hari ni,dalam post kali ni aku nak menceritakan hari ke-2 aku berada di Teratak Riverview.

  Aku bangun tidur dalam pukul 6:40 lebih, aku bangun n segera ambil wudhu untuk solat. Selesai solat, kami pun sarapan roti c0klat n minum sebotol air mineral. Selesai breakfast, kami pun berkumpul untuk meneruskan  kem kami. Aktiviti grup aku yang pertama is SURVIVAL, aku memang x reti nak buat semua benda ni, so semua aku biarkan ahli grup aku yang settlekan. Nasib baik la diorang ada pengalaman, lega aku, kalau x, memang mampus aku. Dalam aktiviti suvival ni, kami di minta untuk masak n buat GADGET. Masak tu biasa la, buat gadget ni yang aku langsung xtau. Untung aku dapat ahli grup yang tau buat benda nie, grup kami buat 2 gadget, satu rak pinggan n satu lagi rak kasut 2 in 1.HEHEHE

  Aktiviti grup kami yang ke-2 is LDK. Macam biasa, LDK ni memang best. Aku paling suka 'Falling In Love'.  Tapi nasib baik la bukan aku yang kena terjun dari kerusi tu, aku rasa aku tak leh buat benda tu,HEHEHE.

  Aktivti last yang paling best,OBSTACLE. Kami direndam di dalam lumpur, habis kasut aku bertukar warna. Kasut aku yang putih tu jadi entah warna pa.HAHAHA. Habis satu badan aku bau busuk, macam bau kerbau.WUUUEEKK!!!




  Malam tu kami diminta untuk buat persembahan.Tapi kami langsung xda idea, mane taknye, petang tu kami dah penat buat semua aktiviti. So kami putuskan untuk buat medley je. Tu pun tak lawa langsung. Kami dilepaskan tidur dalam pukul 1 lebih, tapi malam tu aku tidur pukul 3 lebih, coz msg dengan SI DIA, HUAHUAHUA.......
WAIT 4 MY NEXT POST EA???..:)

Kem Last KemBara AlAm (dAy 1)

   Assalamualaikum dan salam satu bloggers,bertemu lagi kita pada post kali ni, CEWAAHHHH!! HAHA! wktu skrng menunjukkan pukul 1:12 AM, aku tak tahu nak buat apa, so aku tulis la sikit pasal kembara alam baru-baru ni. Actually aku tengah charge phone nie, nak kontek dengan SI DIA, tu la x tido, HEHEHE, jgn jeles ea.

  Dipendekkan cerita, kem kami ini bermula pada hari jumaat petang, selesai solat jumaat. Kami pun packing barang n bertolak ke kampus dan berkumpul di gym. Time tu hujan agak lebat la juga, tu la kami lambat bertolak. Oh ea, lupa pla nak gtau, kem kami ni kami buat kat Teratak Riverview. Kami bertolak dari kampus dalam pukul 4 lebih,time jalan tu seronok sangat, macam biasa mulut aku x pernah diam sepanjang perjalanan kami, begitu juga dengan kakiku. Aku paling suka bila abang tu bagi kebenaran untuk lari ke teratak tu, without  wasting time, aku pun berlari dengan beberapa orang kawan. Tapi time sampai kat kem tu, aku memang penat gile la, nak pula kena turunkan barang, letih.

  Dalam pukul 6 lebih mcm tu kami dirikan khemah, payah wok nak siapkan khemah tu, mana taknya, dah la  dapat khemah buruk, x lengkap pulak tu. Belum sempat khemah aku siap, hujan lebat la pula, terpaksa tabah je la. Malam tu, abg2 fasi yang tolong masakkan kami coz kami x smpat nak cari kayu untuk masak. Best juga la makan ramai2 ne, biarpun sekadar berlaukkan sardin n telur.

  Siap makan, aktiviti LDK pun di jalankan, seronok la juga, sampai aku x sedar time tu dah pukul 1 lebih. Habis buat LDK tu la yang paling mant0p. C0z aktiviti kami yang seterusnya is NIGHTWALK. Nie la first time aku buat benda nie,dan aku x rasa takut pun. Mana taknya, member aku tu menjerit ketakutan, habis gelak aku sepanjang jalan.HAHAHHA.

  Dalam pukul 4 lebih aktiviti nightwalk tu pun selesai, kami dilepaskan untuk tidur dalam pukul 5.....................................
WAIT 4 MY NEXT POST EA???..:)

Wednesday, September 14, 2011

RAYA! RAYA! RAYA!

  Assalamualaikum dan salam satu bloggers. Perjuanganku untuk menulis blog diteruskan lagi, dah nak present tapi tak cukup post lagi, maka dengan ini, diisytiharkan bahawa raya adalah tema untuk post saya pada kali ini, walaupun sebenarnya dah lewat nak cerita pasal raya. HEHEHEHE.
  Raya tahun ni bagi aku adalah yang paling singkat, mana tidaknya, aku berada di rumah 5 hari ja, padahal cuti seminggu, aku sampai di Sabah pada hari Jumaat malam, sekitar pukul 1 pagi, nasib baik la time tu ayah aku jemput aku kat Airport KK.
  Malam tu kami tidur kat hotel,HEHEHE, lama dah aku tak tidur kat hotel nie, hostel ada la. Next day tu kami shopping kat bandar KK, penat giler, dah la tak puasa, nak berjalan pula. Pastu time jalan boleh pula ada orang minum, tergugat iman aku nak buka time tu jugak. Nasib baik la aku boleh tahan.
  Dipendekkan cerita, maka hari raya pun menjelang tiba, setiap detik yang ada aku manfaatkan untuk meluangkan masa bersama family aku, coz aku tak tahu bila lagi baru aku dapat pulang ke rumah burukku.








   Minggu pertama selepas cuti raya adalah minggu paling menyeksakan, mana taknya, semua assignment yang di bagi sebelum cuti, tak satu pun aku sentuh, maklum je la, dah terlalu seronok beraya, aku ingatkan aku je sendiri yang tak buat assignment, rupanya kawan2 aku yang lain pun 2X5.HAHAHA
  Akibat suka tangguh kerja, minggu pertama selepas cuti raya memang sangat2 sibuk, especially assignment TITAS, memang payah. Tapi Alhamdulillah, semua assignment dapat hantar on time, tapi tak tahu la markah macam mana nanti, tunggu dan lihat ja la.HAHA..:p






WAIT 4 MY NEXT POST EA???..:)

Tuesday, September 6, 2011

beRpuAsa Di UPSI

Assalamualaikum dan salam satu bloggers. Kali ni aku akan menceritakan pengalamanku berpuasa di UPSI. Bagi aku ni bukan la first time aku berpuasa di tempat lain, bagi aku tak dapat besahur dan berbuka dengan ahli keluarga. Oh ya, aku tulis pasal puasa ni coz aku tidak ada tajuk lain nak cerita dah, tambahan pulak dah nak present blog. HEEHEHEHE

     Berpuasa di UPSI ni, tak banyak beza pun dengan puasa-puasa sebelum ni, cuma dengan orang aku bersahur dan berbuka ja la lain. Tapi yang paling aku suka coz dpt mkn free,plus mkn guna dulang, best!!! credit for Jawatankuasa Mahasiswa Kolej (JMK) KHAR.
   Time sahur memang payah la, dah la nak bangun awal,pastu kena turun bwah pulak, nasib baik la ada lif. Tu pun bukan selalu turun sahur,maklum je la mengantuk. Kalau di rumah ni, aku dgn Azhar (roommate) je yang rajin turun sahur
   Alhamdulillah, sepanjang bulan ramadhan ni, xda masalah juga aku puasa, sihat wal'afiat je,hehehe. Puasa pun x terasa sgt coz sibuk dengan kelas,plus dalam kelas tu guna air-cond,klu penat tdur ja la jwbnya. Pengalamanku paling buruk sepanjang berpuasa di UPSI,time aku kena sakit perut. FUHH!!! sengsara gila, nak makan ubat tapi puasa. SABO JE LA.


WAIT 4 MY NEXT POST EA???..:)